Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

U Sarajevu počela dostava lijekova za građane iznad 65 godina

Preuzmite sliku

Nihada Glamoč, komandantica Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo i ministrica komunalne privrede i infrastrukture, izjavila je da je danas počela podjela lijekova za sugrađane koji ne mogu da izlaze vani, dakle, onim iznad 65 godina, javlja Anadolu Agency (AA).

Podsjetila je da je Štab civilne zaštite u toku jučerašnjeg dana donio je dvije naredbe, prva naredba je zabrana okupljanja za više od 20 osoba, a da se na skupovima do 20 osoba mora poštovati socijalna distanca i sve propisane epidemiološke mjere.

“Druga mjera jeste da je naređeno Općoj bolnici da izvrši procjenu svjih materijalno tehničkih i ljudskih kapaciteta u cilju suzbijanja širenja novog koronavirusa te da, ukoliko je neophodno, angažuje dodatne laboratorijske resurse”, pojasnila je Glamoč.

Potvrdila je i da je danas, preko volontera Crvenog krsta i sekretara mjesnih zajednica, podjela lijekova za sugrađane koji ne mogu da izlaze vani, dakle, onim iznad 65 godina.

“Molim vas za strpljenje. Na devet opština, uredi Crvenog krsta su angažovani, imamo 95 volontera i nadam se da ćemo u ovoj sedmici uspjeti svima vama donijeti redovne terapije na kućnu adresu”, kazala je Glamoč. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,