Ponedjeljak, 26. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

U RS-u ogorčeni na Dodika: Zahvaljujući lažnom patrioti i lošem glumcu, BiH je u završnoj fazi ulaska u NATO

Preuzmite sliku

Na samitu u Antaliji, kojem prisustvuju i članovi Predsjedništva BiH, potpisana je Deklaracija o EU i NATO integracijama. Među potpisnicima ove deklaracije našlo se i ime Milorada Dodika.

Ovaj potez se sasvim sigurno neće dopasti opozicionim strankama u Republici Srpskoj, a da je to tako, potvrđuje i reakcija predsjednika SDS-a, Mirka Šarovića.

– Dodikova odluka da potpiše Deklaraciju za NATO i EU integracije je direktno suprotna stavovima Narodne Skupštine Republike Srpske, na kojima je upravo on, ne tako davno, samo pravio predstavu za glasače. Znali smo to i tada, kao što je znala i cijela javnost, a sada je ulogu lošeg glumca i lažnog potvrde samo potvrdio, istakao je Šarović.

Šarović poručuje da je jasno da pad Dodikovim vodstvom, Bosna i Hercegovina čvrsto gaze prema članstvu u NATO-u.

– Potpisivanjem opredjeljenosti za NATO Dodik je još jednom pokazao da pod njegovim vođstvom Republika Srpska i BiH čvrsto gaze putem članstva u NATO. Od osobe koja je navodno izričito bila protiv NATO integracija a na čemu je godinama kupio političke poene, sada imamo glavnog aktera i promotera NATO puta i zahvaljujući njemu mi smo trenutno u završnoj fazi ulaska u NATO savez, što je Brisel nedavno i zvanično potvrdio, zaključio je Šarović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,