Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

U RS-u još 34 oboljela od koronavirusa, dvije osobe na respiratorima

Preuzmite sliku

U Republici Srpskoj koronavirus je potvrđen kod još 34 osobe, čime se ukupan broj povećao na 155 – potvrdio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

On je kazao da je jučer testirano 176 osoba, što je 19 posto u odnosu na uzete uzorke.

Kada su u pitanju novoregistrovani od virusa korona, 22 osobe su iz Banje Luke, četiri iz Teslića, po dvije iz Laktaša i Prnjavora, po jedna iz Prijedora, Teslića, Bijeljine, Modriče i Kotor-Varoši.

‘I dalje je trend da se pozitivni nalazi kreću u lokalnim zajednicama u kojima već imamo registrovane pozitivne osobe’ – rekao je Šeranić na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Sedam novozaraženih su, dodao je, sekundarni klasteri iz trećeg banjalučkog klastera, a četiri su došle iz inostranstva.

‘Dvije osobe su sada na respiratoru, a imaju i hronična oboljenja. Vitalno su ugroženi i pratit će se njihovo zdravstveno stanje’ – precizirao je Šeranić i dodao da je na pulmologiji šest pacijenata.

Uzeti su i uzorci svih osoba iz karatina u Gradišci i svi su negativni.

‘Imamo i dva zaražena ljekara i jednog tehničara iz privatne zdravstvene ustanove’ – rekao je Šeranić i dodao da su zdravstvene ustanove preduzele sve mjere neophodne u takvim situacijama. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,