Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

U RS pooštrene mjere u narednih sedam dana: Evidentno je došlo do opuštanja

Preuzmite sliku

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić istakao je na današnjoj pres-konfereniji da su u tom entitetu na snagu stupile nove mjere koje će se odnositi na period za narednih sedam dana.

Kako je rekao, primijetan je porast broja zaraženih koronavirusom u odnosu na 22. februar kada je došlo do relaksacije mjera jer nije bilo mnogo zaraženih, za razliku od današnjeg dana kada je donesena odluka o pooštrenju mjera.

Danas donesene mjere se odnose na narednih sedam dana kako bi se vidjelo hoće li doći do stabilizacije u broju zaraženih.

“Danas na Štabu smo donijeli zaključak o zabrani održavanja muzike u ugostiteljskim objektima i trajat će ta mjera sedam narednih dana. Bez obzira na kapacitet koji objekat ima mogućnost smještaja, maksimalan broj po etaži je 50 lica, ali se moraju poštovati sve ranije donesene mjere. Ono o čemu se razgovaralo su i suspenzije u vidu sprotskih i rekreativnih takmičenja, ali se ovdje ne misli na profesionalni sport, već amaterski, kao i odluka je donesena i za fitnesse i teretane, te i da odluka važi narednih sedam dana“, istakao je Šeranić.

Kako je rekao, traži se od svih javnih ustanova da pređu na rad od kuće a pozvao je i stanovništvo, kao i sve preduzetnike da se pridražavaju mjera koje su na snazi i uputstava koje su na snazi, jer je, kako je naglasio, evidentno da je došlo do opuštanja. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,