Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

U povodu Dana nezavisnosti BiH akcija ‘Zastave na prozore’

Preuzmite sliku

Radio BIR je povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine pokrenuo programsku akciju “Zastave na prozore”, s porukom da zastava nije samo obojena tkanina, već simbol nezavisnosti i državne pripadnosti.

Akcija “Zastave na prozore” je svojevrsni poziv koji Radio BIR upućuje svojoj publici, sa željom da u danima obilježavanja velikog praznika Bosne i Hercegovine njihovi slušaoci u domovini i dijaspori masovno istaknu državno obilježje.

U ponedjeljak, 1. marta, Radio BIR će emitovati specijalni program u čast obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, uz učešće sagovornika iz javnog i političkog života zemlje. Slušaoci specijalnog programa svjedočit će i svečanoj prazničnoj atmosferi među povratničkim zajednicama u bh. entitetu RS, te se upoznati s novim muzičkim projektom Armina Muzaferije.

Referendum održan 29. februara i 1. marta 1992. godine jedan je od najznačajnijih događaja u novijoj historiji Bosne i Hercegovine, a simbolizira odluku njenih građana da Bosna i Hercegovina bude samostalna, suverena i cjelovita država.

Simbolika 1. marta važna je i za dosadašnji 13-godišnji medijski put Radija Islamske zajednice BIR, jer je cjelodnevno emitovanje programa ovaj medij počeo upravo na Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, 1. marta 2009. godine.

Tada je prvi put pokrenuta akcija “Zastave na prozore”, s namjerom da se javnost potakne na odanost domovini, važnost i poštovanje njenih državnih simbola, javlja MINA.

Povodom ovogodišnje akcije “Zastave na prozore”, glavni urednik Radija BIR Ismet Bećar kazao je kako ovaj radio svih proteklih godina u svom programu svakodnevno potvrđuje ove vrijednosti.

– Nezavisnost Bosne i Hercegovine je potvrđena i odbranjena, a našoj generaciji pripada obaveza da izgrađujemo tolerantno društvo iz kojeg dolaze dobre vijesti. To je vrhovna ideja našeg programa, ili ćemo govoriti i nagovarati na dobro ili ćemo šutjeti – rekao je Bećar.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje