Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

U pet škola u TK obustavljena nastava zbog sezonske gripe

Preuzmite sliku

“U nekim školama smo obustavili nastavu zbog velikog broja izostanaka djece koja boluju od sezonske gripe.”

U tri osnovne škole na području Gračanice (Druga osnovna škola, Osnovna škola „Hasan Kikić“ i Područna osnovna škola Miričina) i po jednoj na području Lukavca ( O.Š. Puračić) i Živinica ( Druga osnovna škola) sutra se neće odvijati nastava zbog povećanog broja učenika i nastavnika koji su zaraženi virusom sezonske gripe, ali i određenog broja djece koja su proteklog vikenda sa roditeljima boravila u Italiji.

Iz Zavoda za javno zdravstvo TK kazali su da se na nastavi u gračaničkoj školi nije pojavilo oko 300 djece, od njih ukupno 1.100, zbog virusa sezonske gripe te je u saradnji s resornim ministarstvom odlučeno da se nastava obustavi.

„Mi smo u stalnom kontaktu sa higijensko – epidemiološkim službama sa područja TK kao i sa školama. Redovno prikupljamo informacije koliki broj izostanaka imamo kako u osnovnim, tako i u srednjim školama. Na osnovu tih podataka u nekim školama smo obustavili nastavu zbog velikog broja izostanaka djece koja boluju od sezonske gripe“, izjavila je Fahreta Brašnjić, ministrica obrazovanja TK.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje