Utorak, 14. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

U ovom mjesecu „Turistički forum Tuzla 2017 “

U prostorijama Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona je održan radni sastanak vezan za organizovanje „Turističkog foruma Tuzla 2017 ” koji će se održati 24.maja 2017. u Tuzli.

U ime Ministarstva sastanak je vodila Dželmina Huremović, stručni savjetnik sa ovlaštenjima pomoćnika ministra za trgovinu i turizam, a sastanku su prisustvovali panelisti, stručne i kompetentne osobe iz oblasti prostornog planiranja, zdravstvenog turizma, ugostiteljstva, zaštite kulturno-historijskog naslijeđa, Turističke zajednice i JP Međunarodni aerodrom Tuzla.

Panelisti će na predstojećem forumu približiti problematiku institucionalnog i zakonskog okvira kao preduvjeta za razvoj turizma, kao i perspektive razvoja specifičnih vrsta turizma na području Tuzlanskog kantona.

Osim toga, na forumu će biti predstavljeni i pozitivni primjeri iz prakse, načini stvaranja priznatih i poznatih turističkih brendova, kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz šireg regiona.

„Turistički forum Tuzla 2017 ” će okupiti turističke djelatnike, predstavnike izvršne vlasti federanog, kantonalnog i nivoa lokalne samouprave, kao i predstavnike djelatnosti koje su komplementarne turizmu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,