Petak, 16. Aprila 2021.
Tuzlanski.ba logo

U ovom bh. gradu i novinari su u prvoj fazi vakcinacije

Preuzmite sliku

Odjeljenje za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta je, nakon korekcije plana vakcinacije protiv kovida 19, u fazu jedan uvrstilo i predstavnike medija, saopštilo je Društvo novinara BiH.

Na prijedloge Društva novinara BiH da se prilikom određivanja prioriteta za vakcinisanje protiv virusa korona novinari uvrste u prioritetne kategorije nakon što se vakcinišu medicinski radnici i ranjive kategorije stanovništva, iz Brčko distrikta su odgovorili da su iz ugla medicinske struke izvršili korekciju plana vakcinacije u Distriktu, tako da su sada u prvoj fazi vakcinacije i predstavnici medija, novinari i snimatelji, pišu Nezavisne.

“Uzimajući u obzir značaj novinarske profesije u demokratskom društvu, kao i nemjerljiv doprinos u izvještavanju javnosti o pandemiji virusa korona i svim društvenim posljedicama koje je izazvala, izvršena je dopuna kako bi pripadnici novinarske profesije na bezbjedan i slobodan način mogli da nastave obavljanje svojih poslova”, navodi se u dopisu Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,