Subota, 31. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

U Olovu privedena osoba koja je ugrozila sigurnost glavne tužiteljice Gordane Tadić

Preuzmite sliku

Iz Tužilaštva BiH danas je saopćeno kako je otkrivena i privedena osoba koja je ugrožavala sigurnost i ometala kretanje glavne tužiteljice Gordane Tadić  i njezine sigurnosne pratnje.

Osoba inicijala I.A. privedena je u Policijsku stanicu Olovo, gdje će se izvršiti kriminalistička obrada i zakonom propisana procedura.

Radi se o osuđeniku koji se nalazi na izdržavanju kazne, a koji se nalazio na dopustu iz zatvora.

Policijski djelatnici Direkcije za kooridnaciju policijskih tijela (DKPT) BiH, zajedno sa partnerskim policijskim agencijama na terenu i nadležnim kantonalnim tužiteljstvom, rade provjere svih podataka i informacija o osobi koja je svojim vozilom, ugrožavala sigurnost glavne tužiteljice Gordane Tadić i njezinog vozila i policijske pratnje.

  • Presretanje i ugrožavanje vozila, desilo se danas u popodnevnim satima u blizini Olova.

    – Vozilo glavne tužiteljice u pratnji je policijskih vozila sa vidljivim svjetlosnim uređajima i signalima, tako da je isključeno da počinitelj nije znao da se radi o osiguranju osobe pod 24 satnom policijskom zaštitom. Policijski djelatnici DKPT BiH, pojačat će mjere zaštite i sigurnosti glavne tužiteljice, zbog navedenog događaja, kao i postojanja drugih saznanja i informacija o mogućim ugrožavanjima sigurnosti glavne tužiiteljice, koja mogu biti povezana sa radom na predmetima koji su vrlo bitni za vladavinu prava u Bosni i Hercegovini – rečeno je iz Tužilaštva BiH. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,