Petak, 18. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

U Olovu i dalje postoji opasnost od obrušavanja stijenskih masiva

Preuzmite sliku

Predstavnici Općine Olovo jučer su u ulici Krivajska obišli stijensku masu, koja se odronila 31. jula i utvrdili da nije došlo do novih pomijeranja srušenih stijena – navodi se u Izvještaju Federalne uprave civilne zaštite o stanju u Federaciji BiH tokom protekla 24 sata.

I dalje postoji opasnost od nastavka obrušavanja, kao i od daljnjeg pokretanja srušenih stijenskih masiva, s obzirom da se nalaze na velikom nagibu i nisu osigurani.

Kako se navodi, od jedne firme je stigao pisani predračun radova na sanaciji problema stijenske mase u ulici Krivajska i čeka se odobrenje načelnika Općine Olovo.

I dalje je na snazi Odluka o proglašenju stanja prirodne nesreće na dijelu općine Olovo u ulici Krivajska uzrokovane pojavom odrona.

Na ugroženim područjima općine Ilijaš stanje se polako normalizira. Od Općinskog štaba civilne zaštite Ilijaš i dalje su angažirane građevinske mašine u cilju normalizacije stanja.

Stanje prirodne i druge nesreće je i dalje na snazi, saopćeno je iz Operativnog centra Federalne uprave civilne zaštite. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,