Nedjelja, 26. Maj 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

U nekoliko odvojenih akcija oduzeta razna roba u vrijednosti 115.300 KM (FOTO)

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u nekoliko odvojenih akcija privremeno su oduzeli veću količinu razne robe u vrijednosti 115.300 KM.

Na osnovu operativnog saznanja o krijumčarenju robe iz Republike Turske, službenici Regionalnog centra Tuzla, Grupa za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja, izvršili su provjeru porijekla robe u 2 samostalne trgovačke radnje na područiju opštine Gradačac. Prilikom izvršenih provjera utvrđeno je da se u objektima nalazi i roba stranog porijekla. Radilo se o robi porijeklom iz Republike Turske i to 6518 komada raznih tekstilnih proizvoda (trenerke, džemperi, majice i sl.). Vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na 100.000 KM.

U zajedničkoj akciji ovlaštenih službenih lica UINO i policijskih službenika MUP-a TK, PS Zapad, zbog sumnje u nedozvoljen promet akciznih proizvoda na područiju Tuzle, izvršen je pregled PMV-a fizičkog lica. Tom prilikom je pronađeno i oduzeto 110kg sitno rezanog duvana tržišne vrijednosti u iznosu od 14.300 KM. Navedeno lice je novčano kažnjeno u iznosu od 1.500 KM.

Ovlašteni službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja prilikom operativnog rada na GP Rača upotrebljavajući opremu i skener koji su donacija vlade SAD-a kroz EXBS program pronađena neprijavljena roba u putničkom motornom vozilu. Pronađene su 4 nove aluminijske felge marke „AUDI“ tržišne vrijednosti 1.000,00 KM.

Protiv počinioca opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnih postupaka.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,