Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

U Mostaru zapaljena zastava BiH na zgradi u kojoj su smještene institucije BiH

Preuzmite sliku

U Mostaru je u petak zapaljena državna zastava Bosne i Hercegovine koja je na zgradi “Orca”, u kojoj su smještene institucije BiH, postavljena u četvrtak – potvrđeno je Feni iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

– Policijska uprava Mostar zaprimila je jutros u 10 sati dojavu da je zapaljena zastava na zgradi “Orca”, a nakon dojave na licu mjesta obavljen je očevid – kazao je glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Ljudevit Marić.

Dodao je kako policija provodi sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti da pronađu počinitelja ili počinitelje ovoga kaznenog djela.

U zgradi “Orca” smještene su Agencija za sigurnost hrane, Služba za zajedničke poslove institucija BiH, Centar za informiranje i priznavanje iz oblasti visokog obrazovanja, Konkurencijsko vijeće BiH, Institut za nestale osobe Bosne i Hercegovine, Agencija za unaprjeđenje stranih investicija u BiH, Državna regulatorna agencija za radijacijsku i nuklearnu sigurnost, Institucija obdusmena za ljudska prava BiH i Centar za uklanjanje mina u BiH.

Inače, nedavno je u jednoj od ovih institucija izvršena pljačka. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,