Srijeda, 20. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

U Mostaru, Sarajevu i Tuzli u ponedjeljak počinje nova akademska godina

Preuzmite sliku

Svečani početak nove akademske 2021./2022. godine predviđen je u ponedjeljak, 4. oktobra, na mostarskom sveučilištu, Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru i Univerzitetu u Tuzli.

Brucoši na Univerzitetu u Sarajevu s nastavom u novoj akademskoj godini počinju također u ponedjeljak, dok će za studente starijih godina, prema dosadašnjim informacijama, nastava početi 18. oktobra, saopštilo je Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke.

Nova akademska godina na univerzitetima u Zenici i Bihaću počet će 11.oktobra Na svim javnim univerzitetima u Federaciji BiH predviđeno je klasično održavanje nastave, uz poštivanje epidemioloških mjera koje su na snazi.

“Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke čestita početak nove akademske 2021./2022. godine svim studentima i profesorima na visokoškolskim ustanovama u Federaciji Bosne i Hercegovine, sa željom da uspješno realiziraju svoje studentske aktivnosti i obveze”

Također, iz Ministarstva obavještavaju da će uskoro biti objavljen javni poziv za podrške iz oblasti proširenog studentskog standarda, i to za podršku studentima s invaliditetom, te za poticaj školovanju Roma, a odnose se na studente – državljane BiH s prebivalištem na području Federacije BiH, koji studiraju na javnim visokoškolskim ustanovama u BiH.

Istovremeno će biti objavljen i poziv za kandidiranje studenata za dodjelu podrške najboljim studentima, državljanima BiH, koji studiraju na javnim visokoškolskim ustanovama u Federaciji BiH, navodi se u saopštenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,