Nedjelja, 14. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

U Mostaru održana utrka na šlaufima niz Neretvu

Preuzmite sliku

Šlaufijada, utrka na šlaufima niz Neretvu – takmičenje u sklopu manifestacije “456. Skokovi sa Starog mosta”, održana je po drugi put otkako je Klub skakača “Mostari” odlučio vratiti ga u samu manifestaciju, javlja Anadolu Agency (AA).

Start je ove godine bio kod mosta Bunor, a cilj kod Starog mosta. Učešće je uzelo 11 posada, a najbolja je bila “Bar Stari most”, koja je iza sebe ostavila posadu ”Lolek i Bolek”, te ekipu “Pijesak” iz naselja Carina.

Zbog nevremena je sve kasnilo 15 minuta, a dvije ekipe koje su se ranije bile prijavile, odustale su od takmičenja.

“Vrijeme nas ove godine nije poslužilo, ali sve drugo je prošlo u najboljem redu. Nije bilo nezgoda, povreda i slično, pa možemo biti zadovoljni. Čuvamo tradiciju i nastavljamo dalje. Već danas imamo skokove juniore”, rekao je za Anadolu Agency koordinator za skokove juniora i za “Šlaufijadu”, Ermin Zukanović.

Šlaufijada je staro tradicionalno takmičenje Mostaraca na Neretvi, koje je prošle godine uvršteno u sadržaj manifestacije nakon više od deset godina pauze. Šlaufijada predstavlja stari običaj, igru dječaka. Učesnici imaju samo kupaće, papuče i šlauf – unutrašnja guma od bagera, kamiona ili od malog auta, nema vesla, već se stave papuče na ruke i utrkuje se ko će prije stići.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,