Ponedjeljak, 30. Novembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

U Mostaru napadnut novinar Husein Oručević

Aktivista Mreže NVO i novinar Husein Oručević jutros je napadnut u 9:30 sati na parkingu iza Gradske vijećnice u Mostaru.

Oručevića su, kako nam je rekao, dvije nepoznate osobe koje su se nalazile u “Golfu” crvene boje verbalno napale dok je prolazio, upućujući mu razne prijetnje i pogrdne riječi.

– Nisam se odmah osvrtao, ali kako salva uvreda nije prestajala, uzeo sam diktafon i stavio svoju akreditaciju dopisnika poljskog radija, prišavši tim osobama i zatraživši od njih da u mikrofon kažu, odnosno, ponove to što su rekli. Nakon toga je jedan od njih uzeo bocu vode i prosuo je po meni i diktafonu, koji mi je u potpunosti oštećen -ispričao nam je Oručević.

Nakon toga, on je ovaj napad prijavio u Policijsku upravu Mostar, što nam je i potvrđeno u Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Oručević je, zajedno s drugim predstavnicima Mreže, podsjetimo, javnosti iznio informacije o prisustvu opasnih tvari u mulju na pročistaču otpadnih voda, a nedugo nakon toga uslijedila je blokada deponije “Uborak”. (Avaz.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,