Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

U Lukavcu i Gračanici poplavljeno na desetine objekata

Preuzmite sliku

Tokom jučerašnjeg dana Tuzlanski kanton zahvatilo je jako nevrijeme praćeno pljuskom zbog čega su vodene bujice prouzrokovale brojne probleme na područjima Lukavca, Gračanice i Srebrenika.

Načelnik Općine Lukavac Edin Delić nakon kišnih padavina koje su izazvale velike štete proglasio je stanje prirodne nesreće. Kako je saopćeno na desetine objekata je poplavljeno u pet mjesnih zajednica.

Prema izvještaju Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzla jučer u popodnevnim satima veći dio urbanog područja Gračanice pogodilo je nevrijeme, praćeno grmljavinom i obilnim kišnim padavinama, a se izdvaja posebno MZ Miričina.

Uposlenici službe za CZ grada Gračanica po dojavi odmah su se uputili na lice mjesta, prema informacijama kojima trenutno raspolažemo, usljed jakog pljuska velike količine oborinskih voda zahvatilo je područje Donje Orahovice, srednje i donje Miričine, snažne bujične vode napravile su znatne štete na lokalnim makadamskim putevima, bankine pored puteva su bukvalno odnešene,nažalost ponovo se dešava da zbog loše urađenih propusta i odvodnih kanala uz magistralni put M-4, poplavljeno je oko dvadeset što stambenih što pomoćnih objekata, tačan broj još ne znamo dok komisija za procjene šteta ne izađe na teren.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,