Nedjelja, 14. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

U Ljubuškom pronađeno 918 stabljika marihuane

Preuzmite sliku

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Kantona Zapadnohercegovačkog pronašli su u mjestu Lipno u Ljubuškom 918 stabljika indijske konoplje čija bi vrijednost u uličnoj preprodaji iznosila preko milion maraka.

Policija je lišila slobode dvije muške osobe – R. A. (63) i M. A.(21) iz mjesta Vitina, Grad Ljubuški koje su zatečene na lokalitetu gdje su bile zasađene stabljike.

“Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH zajedno s policijskim službenicima PU Ljubuški, PU Široki Brijeg i PU Posušje pristupili su vršenju očevida kojim je utvrđeno da se na teško pristupačnom terenu u mjestu Lipno, Ljubuški nalazi zasađeno 918 zelenih stabljika koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje, čija vrijednost bi u uličnoj preprodaji iznosila preko milijun KM”, navodi se u izviještaju MUP-a ŽZH.

Dodaje se kako su nakon izvršenog uviđaja stabljike izuzete i smještene u službene prostorije MUP-a ŽZH Ljubuški.

U službenim prostorijama MUP-a nad navedenim je osobama zavedena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Osobe R.A. i M.A. su tokom kriminalističke obrade u cijelosti priznale počinjene navedenog djela.  Inače, prilikom vršenja očevida došlo je do ozljede jednog policijskog službenika.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,