Četvrtak, 16. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

U KS oduzeta laboratorija za uzgoj i proizvodnju opojne droge marihuane

Preuzmite sliku

Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga-Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo priveli su E.Š. rođen 1987. godine u Užicu, nastanjen u Sarajevu, zbog sumnje na neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

On je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Po završenoj kriminalističkoj obradi bit će, uz službeni izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga-Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo oduzeli su i kompletnu “laboratoriju” za uzgoj i proizvodnju opojne droge marihuane pronađenu u iznajmljenom stanu, u ulici Humska u općini Novo Sarajevo, koji koristi E.Š. rođen 1987. godine u Užicu, nastanjen u Sarajevu.

– Pretres tog stana izvršen je u operativnoj akciji kodnog naziva ‘HEISENBERG’, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu – navode iz MUP-a KS.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje