Subota, 19. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

U Istočnom Sarajevu uhapšeni saradnici Darka Eleza

Preuzmite sliku

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske danas su na području Istočnog Sarajeva uhapsili N.L. i M.O. iz Istočnog Sarajeva.

Kako se navodi u saopćenju, osobe su uhapšene u okviru istrage koju MUP Srpske vodi u saradnji sa Tužilaštvom BiH, a u vezi sa djelovanjem organizovane kriminalne grupe Darka Eleza.

U toku je kriminalistička obrada nakon koje će biti poznato više informacija. Darko Elez je uhapšen u Beogradu 22. decembra prošle godine po potjernici Interpola Sarajevo. Apelacioni sud u Beogradu je u septembru 2011. potvrdio presudu Specijalnog suda u kojoj se konstatuje da je Elez 2009. u Beogradu i Bosni organizovao kriminalnu grupu čiji su članovi bili petorica osuđenih sa njim, kao i više osoba za koje se postupak vodi u BiH.

Ova grupa je u dužem vremenskom periodu imala za cilj vršenje teških krivičnih dela, šverc i prodaju droge i iznude. Inače, protiv Eleza se u Beogradu vodio postupak zbog pokušaja ubistva Đorđa Ždrala, koji mu je bio blizak saradnik.

Postupak protiv 31 pripadnika Elezovog klana vodi se i u BiH od 2014, gdje se terete da su počinili više teških djela, od ubistava Vladimira Mačara, Borisa Govedarice i Zorana Goluba, pokušaja ubistva Ždrala, kao i nekoliko oružanih pljački. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,