Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

U Hercegovini, Krajini i većem dijelu Bosne zbog jakog vjetra na snazi žuti meteoalarm

Preuzmite sliku

Zbog jakih udara vjetra na području Hercegovine, Krajine, centralne, jugozapadne, sjeverozapadne, sjeveroistočne i jugoistočne Bosne na snazi je žuti meteoalarm.

Tako se na području livanjske regije očekuju udari vjetra između 40 i 60, lokalno do 70 kilometara na sat zbog čega je na snazi žuti meteoalarm.

Meteoalarm je na snazi i u bihaćkoj i mostarskoj regiji gdje se prognoziraju udari vjetra između 40 i 60 kilometara na sat, kao i na području sarajevske i tuzlanske regije gdje se očekuju udari vjetra između 40 i 50 kilometara na sat.

“Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar. Lokalne smetnje u aktivnostima na otvorenom su moguće usljed krhotina koje nosi vjetar”, upozoravaju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Mjestimično pojačan vjetar s udarima većim od 11metara u sekundi, odnosno 40 km kilometara na sat posebno u južnom dijelu očekuje se i u banjalučkoj regiji, kao i u fočanskoj i trebinjskoj regiji zbog čega je na snazi žuti meteoalarm.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje