Četvrtak, 29. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

U Domu zdravlja Tuzla nema mjesta za mlade ljekare: Ovo su imena doktora medicine koji su na birou u TK (FOTO)

Preuzmite sliku

Još uvijek je u toku Poziv javnim zdravstvenim ustanovama sa područja Tuzlanskog kantona da uzmu učešće u realizaciji Programa zapošljavanja mladih kadrova u Javnim zdravstvenim ustanovama Tuzlanskog kantona za 2016. godinu, piše Tuzlanski.ba

Cilj ovog Programa je dati poticaj/podršku upošljavanju mladih doktora medicine koji se nalaze na evidencijama Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona što će im omogućiti sticanje znanja i vještina, a zdravstvenim ustanovama nadomjestiti nedostatak kadra, kazali su iz Zavoda zdravstvenog osiguranja TK.

Poziv ostaje otvoren dok svaka javna zdravstvena ustanova ne realizuje upošljavanje ukupnog broja doktora medicine koji je za nju utvrđen navedenim Programom, a najdalje do 30.06.2016. godine.

Od ukupno 66 mladih doktora medicine sa područja TK koji se nalaze na evidenciji Službe za zapošljavanje TK za njih oko 20 od strane osam zdravstvenih ustanova pristigle su aplikacije.

Samo jedna osoba ima zaključen ugovor sa JZU “UKC Tuzla” u trajanju od 6 mjeseci, a u pitanju je Lejla Softić iz Banovića.

Pomalo nevjerovatno zvuči podatak da JZU “Dom Zdravlja” Tuzla do objavljivanja ovog spiska nije uputio aplikaciju za niti jednog mladog ljekara, iako ih na području Tuzle ima čak 36.

Obzirom da je još uvijek je u toku Poziv javnim zdravstvenim ustanovama sa područja TK da uzmu učešće u realizaciji Programa zapošljavanja mladih kadrova nadati se, da će se za određen broj mladih ljekara sa spiska ipak naći mjesta u nekoj od zdravstvenih ustanova sa područja TK, gdje bi sticali znanje i vještine, a nakon toga ostali u BiH radeći posao za koji su se i školovali.

U protivnom, mogi mladi doktori medicine sa ovog spiska ubrzo bi mogli put nekolicine svjih kolega zaputiti se u Njemačku gdje ih čeka zaposlenje i  sve izvjesnija budućnost.

Aplikacije za pojedine kandidate su već pristigle, a spisak nezaposlenih mladih kadrova i aplikacija mogu se pronaći OVDJE. (Tuzlanski.ba)

  • spisak-doktori-medicine-tk-nezaposleni001
  • spisak-doktori-medicine-tk-nezaposleni002
  • spisak-doktori-medicine-tk-nezaposleni003
  • spisak-doktori-medicine-tk-nezaposleni004
  • spisak-doktori-medicine-tk-nezaposleni005
  • spisak-doktori-medicine-tk-nezaposleni006
  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje