Ponedjeljak, 25. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

U Derventi završena ekshumacija žrtve iz proteklog rata

Preuzmite sliku

Na području opštine Derventa završena je ekshumacija žrtve rata u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1995. godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Istražilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine na mjestu ekshumacije, pod nadzorom postupajućeg tužioca, koordinirao je rad ovlaštenih službenih osoba koje su učestvovale u procesu ekshumacije. Na lokalitetu mezarja Prvi kvart u opštini Derventa, realizovan je proces ekshumacije i potrage za posmrtnim ostacima osobe nestale u proteklom ratu.

“Pronađeni posmrtni ostaci bit će transportovani u Komemorativni centar Tuzla radi dalje forenzičke obrade i identifikacije žrtve čiji su posmrtni ostaci pronađeni”, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

U procesu ekshumacije učestvovali su službenici Instituta za nestale osobe BiH, ljekar specijalista sudske medicine, kao i policijski službenici PS Derventa.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa svim institucijama uključenim u proces traženja i identifikacije nestalih osoba, nastavlja intenzivne aktivnosti na traženju nestalih osoba u svim krajevima Bosne i Hercegovine. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,