Subota, 28. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

U današnjoj akciji SIPA-e u Bihaću uhapšeni Fikret Bajrić (SDP) i Nedžad Veladžić (NES)

Preuzmite sliku

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su danas u Bihaću direktora Kantonalne službe za zapošljavanje Nedžada Veladžića i uposlenika/stručnog saradnika Fikreta Bajrića.

Oni su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo “zloupotreba položaja ili ovlaštenja” propisano Krivičnim zakonom FBiH.

Prema naredbi Općinskog suda u Bihaću i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, u okviru operativne akcije “Gate”, na području Bihaća su danas realizovani pretresi na dvije lokacije. Prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta određena količina dokumentacije kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Osim u Zavodu za zapošljavaje USK, kako saznajemo pretres je izvršen i u uredu premijera Mustafe Ružnića, međutim on nije uhapšen. On se oglasio saopćenjem za javnost u kojem kaže da podržava rad policijskih i pravosudnih organa kao i njihove aktivnosti, ali da se nada kako posljednja akcija nije usmjerena na politički momenat u BiH, odnosno na opstruiranje formiranja vlasti na nivou BiH.

Dvojica uhapšenih su i politički akteri s obzirom na to da je Bajrić član SDP-a, a da je direktor Službe za zapošljavanje Veladžić na izborima bio kandidat A-SDA, a što je kasnije udruživanjem s drugom strankom postao NES.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje