Subota, 4. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

U centru Sarajeva postavljena velika zastava Evropske unije

Preuzmite sliku

Na inicijativu premijera Kantona Sarajeva Edina Forte, a u saradnji sa Gradskom upravom, danas je na zgradu kod Vječne vatre u glavnom gradu Bosne i Hercegovine postavljena zastava Evropske unije, javlja Anadolu Agency (AA).

 • Isticanjem zastave dimenzija 12×6 metara na jednoj od najprometnijih lokacija u centru Sarajeva kantonalna i gradska vlast simbolično dočekuje odluku o dobivanju kandidatskog statusa za Bosnu i Hercegovinu.

  Forto je ovom prilikom potvrdio snažnu opredijeljenost i nastavak angažmana Vlade Kantona Sarajevo na reformskim procesima u skladu s modernim evropskim praksama.

 • “Kanton Sarajevo i do sada je bio predvodnik brojnih reformskih procesa po uzoru na evropske zemlje, a dugo očekivani pomak u evropskim integracijama će nam biti dodatni vjetar u leđa i dodatna motivacija da još snažnije radimo kako bi građanima osigurali standard života približan onome u Evropskoj uniji”, poručio je Forto.

  Izrazio je zadovoljstvo da se u krugovima međunarodne zajednice upravo Kanton Sarajevo pominje kao pozitivan primjer napretka te da i druge sredine u BiH, uz nesebičnu pomoć KS, preuzimaju stečena iskustva. ​​​​​​​

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,