Četvrtak, 23. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

U centru Banovića otvorena obnovljena raskrsnica regionalnih cesta

Preuzmite sliku

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, predvođena premijerom Begom Gutićem, prisustvovala je svečanom otvorenju modernog kružnog toka na mjestu spajanja dvije regionalne ceste, čijom je izgradnjom riješeno usko grlo u saobraćaju, u samom centru Banovića.

Kako se navodi u saopćenju, ovo je jedan od naznačajnijih infrastrukturnih projekata Direkcije regionalnih cesta, koja je uz podršku Vlade TK i Općine Banovići osigurala novac.

– Važno je napomenuti da je ovo značajan projekt za Banoviće jer rješava problem saobraćajnog tranzita, koji je do sada išao kroz sami centar općine. Možemo najaviti i nastavak ovog projekta izgradnje oko 900 metara asfalta na izlazu iz Banovića. Iduće godine planiramo kroz kreditna sredstva Regionalne direkcije cesta presvlačenje kompletne dionice od petlje Križaljka do Banovića – rekao je Gutić.

Dvogodišnji projekt rekonstrukcije ove raskrsnice u Banovićima koštao je oko 1,5 miliona KM.

Na području općine Banovići također je u toku rekonstrukcija kompletne putne mreže koja ide prema Aerodromu Tuzla.

Pored kružnog toka u Banovićima u toku je izgradnja još dva, jednog prema Međunarodnom Aerodromu Tuzla koji bi trebao biti pušten u promet u narednih mjesec dana i drugog na istoj dionici puta, preko Par Sela, saopćeno je iz Vlade TK-a.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,