Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

U Brčkom hapšenja zbog namještanja konkursa

Preuzmite sliku

Policija Brčko distrikta BiH, pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta i naredbama brčanskog Osnovnog suda na više lokacija u tom gradu vrše pretrese objekata, službenih prostorija, vozila i osoba, a u sklopu operativne akcije “Sistem”.

Kako je potvrđeno iz Policije Brčko distrikta, radnje dokazivanja provode se prema trojici osumnjičenih i to I. D., rođen 1947., A. I. rođen 1974. i B. D, rođen 1982., svi iz Brčkog.

Riječ je o dvojici visokopozicioniranih službenika Zavoda za planiranje, projektovanje i razvoj Brčko distrikta BiH, dok je treća osoba visokopozicionirani zaposlenik Javnog preduzeća “Putevi Brčko” d.o.o. Brčko distrikt BiH i predsjednik je nadzornog odbora Zavoda.

– Policija Brčko distrikta BiH je pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH a po naredbama Osnovnog suda Brčko distrikta BiH kontinuiranim planskim i višemjesečnim istražnim aktivnostima u okviru operativne akcije kodnog naziva “Sistem” istraživala i dokumentovala krivična djela protiv službene i druge odgovornosti u vezi procedura kod javnog konkursa za zapošljavanje u Zavodu za planiranje, projektovanje i razvoj Brčko distrikta BiH. Navedene aktivnosti na suzbijanju korupcije provođene su uz podršku Obavještajno – sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske – naveli su iz brčanske policije.

Dodaju da će osumnjičeni, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja biti predati u dalju nadležnost Tužilaštvu Brčko distrikta BiH, piše Patria.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje