Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

U BiH pronađena plantaža opojne droge: Uhapšena jedna osoba

Preuzmite sliku

Policijski službenici Federalne uprave policije su danas u saradnji sa Upravom policije Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva istog kantona, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti uhapsili jednu osobu sa područja Čapljine. 

Radi se o osobi inicijala Š.Š. (1962.) koja se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela „Nedozvoljenja proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav. 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Čapljini izvršen je uviđaj na jednoj lokaciji u vezu sa kojom se dovodi osumnjičeni, a na kojoj je pronađeno 84 zasada NN biljke dužine do 2,5 m, koje asociraju na opojnu drogu „Cannabis sativa L“, a koje su krim. tehnički zadokumentovane i uklonjene sa navedene lokacije.

Također, u sklopu istih aktivnosti izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju koristi osumnjičeni Š.Š. na području Čapljine kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Osumnjičeni se kriminalistički obrađuje u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru, nakon čega će policijski službenici ove Uprave poduzeti dalje aktivnosti na osnovu uputa i naredbi postupajućeg tužitelja Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.a koje su krim. tehnički zadokumentovane i uklonjene sa navedene lokacije, navedeno je u saopćenju FUP-a.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,