Nedjelja, 7. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

U BiH danas sunčano, dnevne temperature do 19 stepeni

Preuzmite sliku

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano, lokalno u Bosni ima magle, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), prenosi Anadolu Agency (AA).

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Drvar -4; Livno -3; Bugojno i Sanski Most -2; Jajce -1; Banja Luka, Bijeljina, Bjelašnica i Prijedor 0; Doboj, Sarajevo, Tuzla i Zenica 1; Grude i Ivan-sedlo 2; Mostar i Trebinje 3; Bihać 5; Neum 6; Gradačac 7°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 954Pa, za 11hPa je veći od normalnog i raste.

Tokom dana u BiH očekuje se pretežno sunčano vrijeme. Prije podne lokalno u Bosni će biti magle. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19 stepeni. U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 16 stepeni.

U utorak u BiH pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva lokalno u Bosni će biti magle. Vjetar slab, prije podne sjevernog smjera. Od sredine dana vjetar mijenja smjer na jugo i jugoistok. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19 stepeni.

U srijedu se dugotrajnija magla ili niska naoblaka se očekuju na području Krajine, sjevera i sjeveroistoka Bosne. U većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima lokalno će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C. U mjestima sa dugotrajnom maglom najviša dnevna temperatura zraka do 12°C ili niža.

Slično vrijeme se očekuje i u četvrtak, 25.02.2021., gdje će u većem dijelu zemlje biti pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti magle. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4 stepena, na jugu zemlje do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19 stepeni, na jugu zemlje do 21°C. U mjestima sa dugotrajnom maglom najviša dnevna temperatura zraka do 12 stepeni ili niža.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,