Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

U Banovićima zamalo izbio fizički sukob između Gutića i Kukića

Preuzmite sliku

Danas se uspjelo pristupiti mjestu gdje je u nedjelju ujutro u jami Omazići Rudnika mrkog uglja Banovići izbio požar, tako da se počelo sa sanacijom.

U Upravi Rudnika ističu da, prema dosadašnjim saznanjima, štete nisu velike. U Vladi Tuzlanskog kantona iskazuju punu podršku rudarima, uz napomenu da će ostati izvan mogućih političkih sukoba, koji se nastoje nametnuti.

Stoga su rudari danas iskazali masovnu podršku aktuelnoj Upravi Rudnika. Dolazak na skup Mirsada Kukića koji obnaša funkciju predsjednika jednog od sindikata izazvao je lavinu negodovanja među prisutnim rudarima.

U međuvremenu, portal Istraga.ba je objavio videozapis na kojem se vidi sukob između načelnika Banovića, Bege Gutića (SDA) i predsjednika PDA, Mirsada Kukića.

Bliski kontakt i razgovor je skoro prešao u fizički sukob, koji je spriječen brzom reakcijom policijskih službenika. Kako se navodi, razlog nesuglasica između Kukića i Gutića je upravo požar koji se prije nekoliko dana dogodio u jami Omazići.

Cijelu ovu situaciju oko rudnika usložnjava i činjenica da niko od predstavnika kantonalne Vlade nije prisustvovao današnjem skupu. Sa druge strane premijer i ministri jučer su posjetili jamu Omazići i razgovarali sa predstavnicima sindikata bliskog Mirsadu Kukiću.

Vezano | Kadrija Hodžić: Puna podrška radnicima RMU Banovići

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,