Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

U Banja Luci uhapšen po Interpolovoj potjernici, pala i tri policajca MUP-a RS

Preuzmite sliku

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa pripadnicima Žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, entiteta u Bosni i Hercegovini, lišili su slobode jučer dva lica u Banjaluci – lice M.B. iz Cetinja i lice M.M. iz Banjaluke, javlja Anadolu Agency (AA).

Lice M.B. je lišeno slobode na osnovu međunarodne Interpolove potjernice raspisane za krivično djelo ”Teško ubistvo“. Lice M.M. je lišeno slobode zbog postojanja osnova sumnje da je kao policijski službenik MUP-a RS-a učinio krivično djelo ”Pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela“.

Policijski službenici su izvršili pretres lokacija koje koriste lica lišena slobode i tom prilikom u stanu lica M.B. pronađen je pištolj glok sa izbrušenim serijskim brojem i pripadajućim okvirom i municijom, tri pancira, mobilni telefon, novac, SIM kartica, laptop, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti u istrazi. U stanu koje koristi lice M.M. pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

O lišenju slobode lica M.B. obavješten je dežurni sudija Suda Bosne i Hercegovine, a lišenje slobode lica M.M izvršeno je pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka. U daljim aktivnostima sinoć su na području Banjaluke lišena slobode još dva policijska službenika MUP-a RS – lice P.V. i G.R.. Sva lica će biti saslušana u svojstvu osumnjičenih i pod nadzorom nadležnih tužilaštava, a protiv istih će biti dostavljeni odgovarajući izvještaji. Sva tri policijska službenika bit će suspendovana, navedeno je u saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje