Utorak, 18. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

U akciji ‘Pills’ uhapšeno šest osoba zbog nezakonitog prometovanja lijekova

Preuzmite sliku

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su realizovali pretrese na osam lokacija na području Sarajeva, Maglaja i Bijeljine zbog postojanja osnova sumnje da su osumnjičene osobe, suprotno odredbama Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima, stavile u promet lijekove koji nemaju dozvolu za stavljanje u promet u Bosni i Hercegovini.

Akteri ovog slučaja osumnjičeni su za krivično djelo – nedozvoljena trgovina u vezi sa krivičnim djelom – saizvršiteljstvo.

U operativnoj akciji „Pills“ policijski službenici SIPA-e su prilikom pretresa otkrili i privremeno oduzeli 15.635 eura i 7040 KM, jedan pištolj, šest mobilnih telefona, te veću količinu preparata odnosno lijekova koji nemaju dozvolu za stavljanje u promet u Bosni i Hercegovini.

Slobode je lišeno šest osoba koje će biti provedene u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih, nakon čega će biti predane u dalju nadležnost postupajućim tužiocima Tužilaštva Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz SIPA-e.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje