Četvrtak, 9. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

U akciji ‘CER’ pronađena veća količina droge i oružja: Hapšenja i pretresi u Brčkom, TK i Posavini

Na terenu su pripadnici SIPA-e, Policije Brčko Distrikta, MUP-a TK i MUP-a Posavskog kantona, u toku je 80 pretresa na 30 lokacija.

Pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, pripadnici Policije Brčko Distrikta, u saradnji sa pripadnicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), MUP-a Tuzlanskog kantona i MUP-a Posavskog kantona započeli jutros realizaciju akcije kodnog naziva “CER”.

Akcija “CER” usmjerena je prema 23 osobe, a vrši se prikupljanje dokaza, istraživanje i suzbijanje krivičnih djela iz oblasti neovlaštenog prometa opojnih droga i oružja, saopćeno je iz brčanske policije.

– U toku je više od 80 pretresa, na više od 30 lokacija na području Brčko Distrikta BiH, Tuzlanskog kantona i Posavskog kantona i to: lica, objekata i putničkih vozila s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjim krivičnim postupcima. U do sada provedenim radnjama pretresa, pronađena je veća količina narkotičkih materija, novca i oružja – navode iz brčanske policije, piše Faktor.

Aktivnosti se provode po naredbama Osnovnog suda Brčko Distrikta i brčanskog Tužilaštva.

Više informacija bit će poznato nakon okončanja aktivnosti na terenu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje