Utorak, 16. Juli 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Tuzlanski službenici UIO BiH oduzeli 318 kg duhana i mašinu za rezanje (FOTO)

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje na području Obudovca u nastavku operativne akciju kodnog naziva “Ronhill” dodatno su oduzeli robu u vrijednosti 55.000 KM.

U nastavku operativne akcije kodnog naziva ,,Ronhill” službenici Grupe za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra UIO u Tuzli došli su do lokacije na kojoj se vrši prirprema duvana za daljnju distribuciju na područiju BiH i R.Hrvatske.

“Tom prilikom izvršen je pretres vozila, porodične kuće i pomoćnih objekata vlasništva T.P. na područiju Obudovca, a sve u skladu sa instrukcijama i uputama Tužilaštva BiH i naredbe Suda BiH. Prilikom izvršenog pretresa pronađeno je 318 kg sitno rezanog duhana bez akciznih markica, kao i mašina za rezanje duvana. Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na iznos od 55.000 KM”, saopćeno je iz UIO BiH.

  • Podsjećamo, operativnu akciju kodnog naziva “Ronill” službenici UIO započeli su prošle sedmice i u prvom dijelu akcije oduzeto je 1.033 kg sitno rezanog duhana bez akciznih markica i 685 kg duhana u listu, te još jedna mašina za rezanje duhana.

    Ukupna tržišna vrijednost ove robe procjenjena na 170.000 KM. Akcija “Ronill” usmjerena na sprečavanje iligalne prodaje duhana i cigareta na tržištu Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

    Protiv osumnjičene osobe bit će podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršitelju Tužilaštvu BiH zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “nedozvoljen promet akciznih proizvoda”, iz člana 210a, Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,