Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlanski kanton: Šest osoba preminulo u jednom danu zbog zaraze SARS-CoV-2

Preuzmite sliku

U Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetsko – kliničkog centra Tuzla u posljednjem ciklusu testiraja obrađeno je 240 uzoraka, COVID-19 je potvrđen kod 71 osobe.

Najveći broj novozaraženih slučajeva evidentiran je na području Tuzle 28.  U Lukavcu i Banovićima je registrovano po 12 slučajeva, u Živinicama 6, u Srebreniku 4, u Gradačcu 3, dva slučaja evidentirana su u Gračanici dok je po jedna slučaj zaraze uzrokovan koronavirusom potvrđen u Čeliću, Doboj Istoku, Kalesiji i Kladnju.

Kako je saopćeno iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK u posljednja 24 sata evidentirano je čak šest smrtnih slučajeva osoba koje su bile pozitivne na virus SARS-CoV-2.

Preminuo je muškarac straije životne dobi iz Lukavca, muškarac starije životne dobi iz Tuzle, muškarac starije životne dobi iz Kalesije, dva muškarca sa područja Živinica srednja i starija životna dob, te starija žena također iz Živinica.

Kako se navodi svi pacijenti bili su s komorbiditetima.

Broj trenutno aktivnih zaraženih osoba na području TK iznosi 735, dok se ukupno 1039 osoba vode kao oporavljeni pacijenti.

Trenutno u UKC-u Tuzla hospitalizirano je ukupno 68 pacijenata pozitivnih na COVID-19 od čega se pet osoba nalazi na mehaničkoj ventilaciji, dok se njih 667 nalazi na kućnom liječenju odnosno izolaciji i njihovo se stanje prati.

Broj osoba koje se nalaze pod zdravstvenim nadzorom iznosi 821.

Od početka pojave epidemije izazvane širenjem virusa korona u TK je do danas je potvrđeno 1841 slučaj zarazee SARS-CoV-2.

Nadležni i apeluju na sve građane da nose maske, drže fizičku distancu od najmanje 1,5 metara i često peru ruke. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,