Ponedjeljak, 29. Novembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlanski kanton: Broj zaraženih na dnevnom nivou pao ispod deset

Preuzmite sliku

U Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetsko – kliničkog centra Tuzla kao i u privatnim zdravstvenim ustanovama, u posljednjem ciklusu testiraja obrađeno je ukupno 105 uzoraka, a COVID-19 potvrđen je kod 9 osoba.

Novi slučajevi korona virusa regisrovani su u Tuzli,  Lukavcu, Kladnju i Banovićima.

U protekla 24 sata registrovano je i pet smrtnih ishoda kod osoba koje su bile pozitivne na korona virus, a koje dolaze sa područja Tuzle (dva muškarca 1939. i 1945. godište) i jedna ženska osoba (rođena 1940.), Živinica (muškarac 1948 godište) i Gradačca (muškarac 1938 godište).

Broj osoba čiji se smrtni ishod dovodi u vezu sa infekcijom korona virusom na području TK sa današnjim danom iznosi 594.

Broj trenutno aktivnih zaraženih osoba na području TK iznosi 539.

Sa današnjim danom u UKC-u Tuzla hospitalizirano je ukupno 49 osoba pozitivnih na COVID-19 od čega se 8 pacijenata nalazi na mehaničkoj ventilaciji, dok se njih 490 nalazi na kućnom liječenju odnosno izolaciji i njihovo se stanje prati.

Broj osoba koje se nalaze pod zdravstvenim nadzorom iznosi 717.

Od početka pojave epidemije izazvane širenjem virusa korona u TK je do danas je potvrđeno 12.552 slučajeva zaraze SARS-CoV-2, a oporavilo se 11.419 osoba.

Nadležni i dalje apeluju na sve građane da nose maske, drže fizičku distancu od najmanje 1,5 metara i često peru ruke. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,