Srijeda, 23. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlanska porodica Youssefa iz Alžira prihvatila kao rođenog brata i sina

Preuzmite sliku

Youssef Isslam iz Alžira za boljim životom krenuo je prije osam godina, a prije godinu dana došao je u Tuzlu, tačnije na autobusku stanicu.

Iscrpljen od uzaludnih pokušaja prelaska u EU bio je u psihičkom rastrojstvu. U Tuzli upoznaje Nurdina Bajrića, koji ga je primio u svoj dom, gdje i danas živi. Ova tuzlanska porodica Youssefa je prihvatila kao rođenog brata i sina. I Youssef je njih.

‘Ja sam prišao čisto da se upoznam s njim, da ga pitam ko je, odakle je, kako se zove i tako je spontano krenuo naš razgovor. Ono što je mene dotaklo, kad sam mu prišao i nakon par rečenica razmijenjenih, on je počeo da plače. Kaže meni – pomozi mi, ja mislim da ću umrijeti’ – priča Nurdin Bajrić.

Youssef Isslam kaže kako se veoma dobro slaže sa sovojom novom ‘porodicom’.

  • “Osjećam se skroz dobro sa ovom majkom, jer je ona baš prava majka iz Bosne. I ovo je moj brat. Oni su sada moja porodica ovdje, a u Alžiru imam majku i oca. Osjećam se ovdje dobro. Prije mi nije bilo dobro, bio sam slomljen i pod stresom“, rekao Youssef za O Kanal.

    Nermina Sultanić kaže kako je mladić iz Alžira ravnopravan je član njihove porodice.

    “Zadovoljna sam s njim, dijete je stvarno dobro, super. Nikad nije napravio problema, ostaje sam u kući. Ravnopravan je član porodice, ni u čemu ga ne izostavljamo niti ni sin niti muž, moja kćerka koja je udata ima on i nadimak od moje unučice Yunu“, kaže Nermina Sultanić. (Vahidin Mujagić | O Kanal)

    Ovu inspirativnu priču autora Vahidina Mujagića pogledajte u video prilogu.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje