Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Studenti ispred Filozofskog fakulteta poslali jasnu poruku, obratila im se i rektorica

Preuzmite sliku

Svjedoci smo aktivnosti facebook grupe „Nisam tražila” koja je pokrenuta nakon što su mlade glumice iz Srbije javno progovorile o strahotama koje su im se desile u uglednoj glumačkoj školi koju vodi scenarista i učitelj glume Miroslav Mika Aleksić.

Na ovoj stranici žene, a u manjem broju i muškarci ostavljaju svjedočanstva o seksualnom uznemiravanju i silovanju. Stranica je za nekoliko dana objavila na desetine potresnih svjedočenja i prati je više od 33.000 osoba.

Na toj stranici postoje razna svjedočenja sa Univerziteta u Tuzli koji govore o seksualnom uznemiravanju na našim fakultetima i Akademiji. Ovim povodom nedavno je omladinski pokret Revolt uputio zahtjev za preispitivanje slučajeva seksualnog nasilja na Univerzitetu u Tuzli.

  • Danas su se oko 12:00 sati ispred Filozofskog fakulteta u Tuzli okupili studenti koji su poslali kratku i jasnu poruku: “Akademska čast!” uz zahtjev da se preispitaju navodi koji su potresli javnost ali i brojne studente i roditelje.

    Okupljenim studentima obratila se i rektorica UNTZ-a Dr. sci. Nermina Hadžigrahić, koja je istakla da je potresena navodima koji su se posljednjih dana spominjali u javnosti, te da će učiniti sve da Univerzitet u Tuzli i cjelokupna akademska zajednica budu sigurno mjesto za sve studente. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje