Subota, 26. Maj 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Tuzla: Održan regionalni sastanak posvećen reformskim prioritetima i prevenciji korupcije

U organizaciji Misije OSCE u BiH, Terenskog ureda u Tuzli, u Tuzli je upriličen regionalni sastanak gradonačelnika, načelnika i predsjedavajućih gradskih i općinskih vijeća Tuzlanskog i Posavskog kantona, posvećen reformskim prioritetima i prevenciji korupcije.

Na sastanak su pozvani gradonačelnici, načelnici i predsjedavajući gradskih i općinskih vijeća općina i gradova: Banovići, Doboj Istok, Domaljevac, Čelić, Gračanica, Gradačac, Kalesija, Kladanj, Lukavac, Odžak, Orašje, Sapna, Srebrenik, Teočak, Tuzla i Živinice, kao i predstavnici kantonalnih vlada nadležni za praćenje implementacije strategije Posavskog kantona i programa Tuzlanskog kantona za borbu protiv korupcije i kantonalnih akcionih planova za implementaciju reformskih procesa, predstavnici Komisije za prevenciju i borbu protiv korupcije Skupštine Tuzlanskog kantona, predstavnici komisija za lokalnu samoupravu Zastupničkog doma i Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine i predstavnica Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine. Predstavnici Grada Tuzla na ovom sastanku predstavili su internet servis Etička linija, koji je otvoreni i siguran komunikacijski kanal za prijavu nepravilnosti uočenih u radu Gradske uprave Tuzla, kojim je Gradska uprava pokazala svoju posvećenost izgradnji integriteta, odnosno prevenciji i sprečavanju svih vrsta nepravilnosti u radu.

U skladu sa Strategijom za borbu protiv korupcije BiH i najboljim svjetskim praksama Grad Tuzla je uz potpunu posvećenost borbi protiv korupcije i svih nepravilnosti, kroz projekat Nulta tolerancija na korupciju 2014. godine započeo aktivnosti na implementaciji obaveza iz strategije i jedna je od prvih instucija u BiH koja je uspostavila antikoruptivne mehanizme. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,