Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Na Aerodromu dočekan milioniti putnik Wizz Aira

Preuzmite sliku

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla svečano je dočekan milioniti putnik kompanije Wizz Air.

Radi se o 10-godišnjakinji Tamari Motiki iz Bijeljine koja je, u pratnji majke, doputovala avionom iz švicarskog grada Basel, javlja Tuzlanski.ba.

„Rekli su nam da smo milioniti putnik i da ćemo dobiti kao neku nagradu. Osjećaj je super“, kaže Tamara.

 • Njena majka Svjetlana napoominje da im je ovo prvi put da lete i stjuardesa im je sopštila da su milioniti putnik, što ih je pozitivno iznenadilo.

  Tamara je dobila kao nagradu putovanje iz Tuzle na bilo koju destinaciju.

  Vodeća avio kompanija danas je proslavila novi rekord u pogledu prevezenih putnika, uz zapanjujuća postignuća u toku četiri godine vršenja operacija na Međunarodnom aerodromu Tuzla.

  Iz Tuzle je prvi let ove kompanije zabilježen 2013. godine, a posljednjih godina konstantnoi se bilježi povećanje broja putnika.

  Od početka 2017. godine na letovima za Tuzlu i iz Tuzle, više od 189.000 putnika je koristilo usluge Wizz Aira, što predstavlja povećanje za preko 56 posto u odnosu na isti period prošle godine.

  Danas Tuzlu povezuje sa 16 destinacija u sedam evropskih država, a jedna linija je i iz Sarajeva.

  Tokom ove godine uspostavljeno je šest novih ruta.

  „Pozicionirali smo drugi avion i tako stvorili nova radna mjesta. Radujemo se nastavku naše uspješne saradnje sa Međunarodnim aerodromom Tuzl, ostajemo posvećeni uvođenju novih mogućnosti koje zadovoljavaju potrebe naših korisnika“, kazala je Sorina Ratz, PR kompanije Wizz Air.

 • Direktor Aerodroma napominje da je ovo  još jedan dokaz da je Aerodromu potrebno proširenje kapaciteta, na čemu se i radi.

  „Aerodrom Tuzla je trenutno u fazi realizacije projekta rekonstrukcije i dogradnje putničkog terminala. Realizacijom projekta, mi ćemo tu kvadraturu povećati na 4.900 kvadrata.

  Čestitke kompaniji je uputio i premijer TK Bego Gutić, napominjući da su na ovaj način obezbijeđena radna mjesta za brojne građane. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje