Subota, 31. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Dom zdravlja dobio lift za ležeće i teško pokretne pacijente

Preuzmite sliku

Dom zdravlja Tuzla, dobio je savremeni lift čime je ispunjen još jedan od važnih ciljeva gradske uprave koja je i osnivač Doma zdravlja. Vrpcu su presjekli Gradonačelnik Jasmin Imamović i prim. dr. Suad Bijedić.

Lokacija lifta koji će služiti za ležeće i teško pokretne pacijente, nalazi se u središnjem dijelu Doma zdravlja. Liftu će se moći pristupiti bez problema sa stražnjeg ulaza na Centru za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.

Lift će povezivati tri stanice. Početna suteren (fizikalna i mikrobilogija),potom prvi sprat (interno i radiologija) te drugi sprat gdje se nalaze laboratorija, odjel za očne bolesti i odjel za bolesti uha, grla i nosa.

  • Gradonačelnik Imamović osvrnuo se na značajna dugogodišnja ulaganja  grada u ovu zdravstvenu ustanovu.On je pri tom napomenuo višemilionska ulaganja u infrastrukturu ustanove posebno istaknuvši ponos grada na najopremljeniju Službu hitne medicinske pomoći u BiH. Lift je samo nastavak našeg dugoročnog cilja a sve u svrhu poboljšanja pružanja zdravstvenih usluga građanima Tuzle.

  • Direktor Bijedić je pored zahvalnosti gradu i na ovom projektu također govorio o svim ulaganjima grada u dom zdravlja, istaknuvši da posotoji želja da se u nekom vremenu napravi infrastrukturna poveznica glavnog dijela sa pedijatrijom.

    Projekat od izuzetne važnosti i vrijednosti, finansirao se iz namjenskih sredstava budžeta Grada Tuzle. Ovo nije prvi projekat koje je grad prepoznao kao kvalitetan a sve u interesu poboljšanja zdravstvenih usluga prema našim sugrađanima.

    Izvođač radova u postavljenom roku bio je „Euro-Prost“ doo Gračanica. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje