Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Danas na licitaciji Uprava za indirektno oporezivanje BiH prodaje kravu i žensko tele

Preuzmite sliku

Na licitacijama koju organizuje Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH sve češće se nude i domaće životinje koje tuđom krivicom postaju predmet javnog nadmetanja.

Tako će danas UIO BiH u postupku hitne direktne prodaje pokušati da proda kravu tešku 449 kilograma i žensko tele težine 115 kilograma, a koje su oduzeli pripadnici Jedinice granične policije Zvornik.

Prodaja će se održati u prostorijama Regionalnog centra Tuzla u ulici Mitra Trifunovića Uče u 14 sati, do kada se mogu i dostaviti ponude za kupovinu životinja.

Učestvovati može svako pravno ili fizičko lice iz BiH koje predoči pasoš ili ličnu kartu, osim onih koji poslom vezani za upravu.

„Pravo učešća nemaju zaposleni bilo koje organizacije u UIO BiH kao ni njihovi srodnici do trećeg koljena linijskog ili tazbinskog srodstva“, napominju iz UIO BiH, prenosi Capital.

Inače, prema Odluci o prodaji carinske robe direktna prodaja se zakazuje ako se radi o robi koja je lakokvarljiva, živoj stoci, te robi kojoj ističe rok upotrebe i to najkasnije 10 dana od dana oduzimanja, ustupanja ili zapljene.

Kompletan oglas o prodaji možete pogledati OVDJE. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje