Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Covid-19 potvrđen kod 25 osoba

Preuzmite sliku

U Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetsko – kliničkog centra Tuzla kao i u privatnim zdravstvenim ustanovama, u posljednjem ciklusu testiraja obrađeno je ukupno 296 uzoraka, a COVID-19 potvrđen je kod 37 osoba.

Najviše potrvđenih slučajeva zaraze korona virusom u posljednja 24 sata registrovano je na području Tuzle, njih ukupno 25, slijedi Gradačac sa šest slučajeva, u Doboj Istoku i Živinicama potvrđena su po dva slučaja zaraze korona virusom dok je u Kalesiji i Kladnju evidentiran po jedan slučaj.

Kako je saopćio Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona u dnevnom izvještaju nisu evidentirani novi smrtni ishodi u posljednja 24 sata.

Broj trenutno aktivnih zaraženih osoba na području TK iznosi 234.

Trenutno u UKC-u Tuzla hospitalizirano je ukupno 25 osoba pozitivnih na COVID-19 od čega se šest osoba nalazi na mehaničkoj ventilaciji, dok se njih 209 nalazi na kućnom liječenju odnosno izolaciji i njihovo se stanje prati.

Broj osoba koje se nalaze pod zdravstvenim nadzorom iznosi 403. Od početka pojave epidemije izazvane širenjem virusa korona u TK je do danas je potvrđeno 3.585 slučajeva zaraze SARS-CoV-2, a oporavile su se 3.183 osobe.

Nadležni apeluju na sve građane da nose maske, drže fizičku distancu od najmanje 1,5 metara i često peru ruke. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,