Nedjelja, 23. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tužilaštvo naredilo obdukciju tijela radnika nakon nesreće u Gračanici

Preuzmite sliku

U krugu firme u Gračanici poginuo je radnik čiji su inicijali I.DŽ. (56) iz ovog grada, rekla je portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić.

Kapidžićeva je rekla da je policija obaviještena sinoć oko 19.30 časova da je radnik, prema prvim informacijama, nastradao od strujnog udara.

Smrt radnika konstatovao je dežurni ljekar Doma zdravlja Gračanica.

O ovoj nesreći obaviješten je dežurni kantonalni tužilac, a policija nastavlja rad na dokumentovanju ove nesreće.

  • ‘Uviđaj u vezi sa nesrećom koja se dogodila jučer u kasnim popodnevnim satima u krugu firme Širbegović inženjering u Gračanici, a u kojoj je smrtno stradao radnik čiji su inicijali I.DŽ. (56) iz ovog grada za vrijeme rada na stazi krana hale za proizvodnju je počeo sinoć i nastavljen jutors. Uviđaj po nalogu Tužilaštva TK obavlaju pripadnici OKP PU Gračanica u prisustvu inspektora zaštite na radu. Dežurni tužilac je izdao naredbu za obukciju tijela premunulog’ – saopćio je glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović.

    PU Gračanica i inspektor zaštite na radu će nakon uviđajnih radnji Tužilatšvu TK dostaviti izvještaje o okolnostima pod kojima je je došlo do nesreće. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,