Četvrtak, 21. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tužilaštvo BiH: Zaprimili smo dvije kaznene prijave protiv direktora OSA-e

Preuzmite sliku

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine zaprimilo je dvije kaznene prijave protiv direktora Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, zbog više kaznenih djela, između ostalog zlouporabe položaja ili ovlasti, ometanja pravosuđa, ucjene i drugih nezakonitih postupanja, saopćeno je iz ovog tužilaštva a u vezi pojavljivanja nezakonito snimljenog snimka sastanka glavne tužiteljice Gordane Tadić.

“Također, u prijavama se navode i nezakonitosti korištenja financijskih sredstava agencije, kao i nezakonito postupanje i poduzimanje mjera i radnji praćenja i nadzora prema pojedinim osobama“, kazali su.

Tužilaštvo BiH na temelju prijava formiralo je dva predmeta, koja su data u rad postupajućim tužiteljima u Posebnom odjelu za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju. Također, u okviru predmeta, Tužilaštvo BiH je saopćilo da će sa partnerskim institucijama poduzeti sve potrebne aktivnosti na rasvjetljavanju svih okolnosti navedenog događaja, te izvršiti provjere navoda iz prijave, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,