Nedjelja, 25. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tužilaštvo BiH: Tri osobe lišene slobode u okviru aktivnosti i pretresa u Tuzli i Sarajevu

Preuzmite sliku

U okviru aktivnosti i pretresa u Tuzli i Sarajevu, u vezi sa Američkim univerzitetom u Tuzli, tri osobe su lišene slobode, saopšteno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

“Osumnjičene osobe bit će u zakonskom roku ispitane, nakon čega će postupajući tužitelj, donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu”, navodi se u saopštenju.

Pretresi koji se vrše sa ciljem pronalaska dokumentacije, dokaza i službenih evidencija Američkog univerziteta u Tuzli odnose se na tri osobe.

Iz Tužilaštva je jutros saopšteno da postupajući po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski službenici ministarstava unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona, vrše pretrese stanova i poslovnih prostorija, u kojima su bili smješteni kapaciteti Američkog univerziteta sa sjedištem u Tuzli.

“Pretresi se vrše radi pronalaska dokaznih materijala o radu i djelovanju ove ustanove, a u okviru istrage koja se odnosi na nezakonitosti i neregularnosti u vezi izdatih diploma”, navode iz Tužilaštva i dodaju da ne mogu dati više informacija u interesu rada na predmetu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,