Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tužilaštvo BiH: Predložen pritvor za dva državljana Turske

Preuzmite sliku

Postupajući tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, nakon ispitivanja osumnjičenih, uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za dvije osobe, državljane Republike Turske.

Mjera pritvora, između ostalog, predložena je iz razloga postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičenih, s obzirom da se radi o stranim državljanima koji bi mogli postati nedostupni pravosuđu BiH, kao i zbog postojanja opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, u odnosu na prvoosumnjičenog.

Navedeni osumnjičeni otkriveni su i lišeni slobode na području Bosanske Gradiške, kada su u vozilima iznajmljenim od rent-a-car agencija prevozili 11 krijumčarenih osoba, državljana Iraka.

Osumnjičeni se terete za krivična djela organiziranje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela “krijumčarenje migranata”, iz člana 189a., u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenje ljudi iz člana 189. Kaznenog zakona BiH.

Rad na predmetu se intenzivno nastavlja. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,