Subota, 24. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tužilaštvo BiH će uputiti žalbu u predmetu protiv Novalića, Solaka i Hodžića

Preuzmite sliku

Tužilaštvo BiH će, nakon što zaprimi rješenje suda, isto detaljno analizirati i u zakonskom roku, uputiti žalbu u predmetu protiv Novalić Fadila, Solak Fahrudina i Hodžić Fikreta.

Tužilaštvo BiH nastavlja rad na predmetu, saopćio je Boris Grubešić, rukovoditelj Odjela za odnose s javnošću Tužilaštva BiH.

Podsjetimo, premijer FBiH Fadil Novalić, suspendirani direktor Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudin Solak i vlasnik firme “Srebrena malina” Fikret Hodžić, osumnjičeni u aferi “Respiratori”, napustili su danas poslijepodne prostorije Suda BiH u Sarajevu.

Po svemu sudeći oni će se u nastavku procesa braniti sa slobode, iako Sud još nije objavio nikakvu službenu informaciju.

Tužilaštvo BiH tereti pomenutu trojicu da su, koristeći vanrednu situaciju izazvanu pandemijom, osmislili plan kako bi pribavili novac za nabavku respiratora.

Tužilaštvo je tražilo određivanje 30 dana pritvora za osumnjičene u predmetu nazvanom “Fadil Novalić i drugi” zbog koluzijske opasnosti, bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi utjecali na svjedoke, prikrivače i saučesnike.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,