Subota, 25. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Turska: Neobično prijateljstva mačke i psa na farmi u Edirneu

Preuzmite sliku

Farmu u naselju Karaagac u Edirneu, u Turskoj dijele pas i mačka čije neobično prijateljstvo nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

 • Farmu u naselju Karaagac u Edirneu, u Turskoj dijele pas i mačka čije neobično prijateljstvo nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
  Dvogodišnji pas Sarikiz i jednogodišnja mačka Sarman nerazdvojni su prijatelji, dijele i posudicu s hranom, a posebnu pažnju privlače njihove zajedničke igre. ( Gökhan Zobar – Anadolu Agency )

  Dvogodišnji pas Sarikiz i jednogodišnja mačka Sarman nerazdvojni su prijatelji, dijele i posudicu s hranom, a posebnu pažnju privlače njihove zajedničke igre.

 • Vlasnik farme Nebil Eyikeyf je novinaru Anadolu Agency (AA) rekao da se ovo dvoje njegovih ljubimaca ne odvajaju jedno od drugog.

  Kazao je da su radi o nerazdvojnim prijateljima koji su zajedno odrasli.

 • “Nerazdvojni su. Kada ih ujutro pozdravim zajedno potrče prema meni. Čekaju me na vratima. Dijele hranu, među njima nema ljubomore i nesloge. 24 sata im tako prođu zajedno. Ljudi često imaju poteškoća u odnosima, pa se nadam da će ovo prijateljstvo biti primjer i ljudima”, rekao je Eyikeyf.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,