Subota, 16. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Turska ima ponudu za izgradnju mreže autoputeva u BiH

Preuzmite sliku

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je za sastanak sa ministrima entiteta i u Savjetu ministara u tehničkom mandatu iz resora komunikacija i transporta radi razgovora o ponudi Turske za izgradnju mreže auto-puteva u BiH.

Dodik smatra da bi na ponudu koju Turska daje za izgradnju mreže auto-puteva u BiH trebalo odgovoriti tako što bi se sabrale sve ideje u BiH i predložile turskim investitorima koji su poslali signal da su spremni da finansiraju i podrže takav projekat.

“Projekat će privući sigurno oko milijardu i po eura u narednih nekoliko godina i bitno je da mi brzo radimo, a to možemo, i da ne smetamo jedni drugima”, rekao je Dodik za BHRT.

On je poručio da niko ne bi trebalo da negira ovaj projekat, već da bi svi trebalo da ga podrže.

Na marginama “Ekonomskog foruma BiH 2019”, koji se održava u Sarajevu, Dodik je rekao da u BiH, osim autoputeva, postoje i energetski objekti.

“Na forumu smo mogli da čujemo da su ključni izazovi budućnosti obrazovanje, energetika, ekologija i IT obrazovanje mladih ljudi. Imamo taj okvir poznat u svijetu i trebalo bi da se usmjerimo ka tome i napravimo svako na svome mjestu operativni i lični i zajednički plan, kako bi se radilo u okviru tih pitanja”, rekao je srpski član Predsjedništva BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,