Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Turković: Njemačka je naš istinski prijatelj i građani BiH su uz vas u ovim teškim trenucima

Preuzmite sliku

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković uputila je telegram saučešća ministru vanjskih poslova Njemačke Heiko Maasu povodom katastrofalnih poplava koje su pogodile regiju Neuenahr-Ahrweiler u toj zemlji, javlja Anadolu Agency (AA).

“Dijelimo tugu sa njemačkim narodom i Vladom zbog teških posljedica elementarne nepogode koja je pogodila vašu zemlju. Naše misli i molitve su uz spasioce i porodice nastradalih u nesreći. Njemačka je naš istinski prijatelj i građani Bosne i Hercegovine su uz vas u ovim teškim trenucima“, navela je.

Također, ministrica vanjskih poslova će, imajući u vidu razmjere i težinu štete predložiti Vijeću ministara Bosne i Hercegovine da razmotri mogućnost da se Njemačkoj, kao jednom od najvažnijih međunarodnih prijatelja i partnera, odnosno, lokalnim zajednicama koje su pogođene, ponudi i svaka vrsta pomoći i podrške, uvažavajući činjenicu da se radi o državi koja ima zasigurno kapacitete da se nosi sa ovakvim događajima. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje